BETROUWBAAR

Authentieke kennis uit de Koran en Soennah

professioneel

Kwaliteit staat hoog in het vaandel

toegankelijk

Bij ons voelt iedereen zich welkom

BETROUWBAAR

Authentieke kennis uit de Koran en Soennah

professioneel

Kwaliteit staat hoog in het vaandel

toegankelijk

Iedereen voelt zich welkom bij ons

januari

Den Haag

5 zondagen

januari

den haag

5 zondagen

Waarom een studie over de Koran volgen? Laten we het in één keer duidelijk benoemen: jij wilt gewoon met je geloof bezig kunnen zijn  en er kennis over opdoen. Het meest logische is dan dat je als eerste wilt weten wat erin de Koran staat én dat je het gelijk ook goed begrijpt.

De Koran van Kaft tot Kaft is de populairste Koranstudie van Nederland en Belgie. In slechts één jaar leer jij over de inhoud, contexten, thematische structuren en samenhang van iedere soerah (hoofdstuk) van de Koran. Door de uitleg en interessante inzichten die je zal krijgen ga jij de Koran en jouw geloof echt goed begrijpen.

Wij bieden jou het perfecte programma als je de Koran nog niet in het Arabisch kunt lezen. Onze eigen unieke leermethode maakt het mogelijk dat je dat met slechts 5 lesdagen (in het weekend) wél kan.

Sinds 2008 hebben meer dan 4000 deelnemers deze cursus gevolgd. Uit alle hoeken van het land en zelfs uit het buitenland. Men spreekt er onderling over; het gaat van mond-tot-mond. De positieve ervaringen worden enthousiast gedeeld met anderen. Ervaar jij het nu zelf.

Koran-Leren-Lezen-Koran

Binnen
No-time
lees jij de koran
in het Arabisch

100% succesgarantie

Volg onze instructies en dan gaat het je zeker lukken. Dat garanderen wij je. Je zult zelf merken hoe blij je gaat worden als je de Koran kunt lezen.

Snel, efficiënt en resultaatgericht

Waarom maanden spenderen als je het in slechts 5 dagen kunt leren? Het programma is intensief, maar de sfeer is ontspannen en leuk.

Bewezen resultaten

Dit is geen stunt, het is bewezen. Het is meer dan duidelijk dat onze aanpak, gepaard met onze jarenlange ervaring, werkt. Lees hieronder enkele reviews en raak overtuigd.

De beste leermethode

De Dar-al-‘Ilm Methode is écht goed en weldoordacht. Je krijgt deskundige begeleiding van begin tot eind van Ustadh Saoed Khadje: de ontwikkelaar van deze methode.

Merkbare progressie

Wij houden jouw progressie constant in de gaten. Je zult versteld staan hoe snel je het lezen onder de knie krijgt, zeker als je merkt dat je na 2 lessen al korte zinnen uit de Koran kunt lezen.

Alle culturen welkom

De Koran verbindt ons en overstijgt alle culturen en rassen. Elke deelnemer heeft dezelfde wens: Koran kunnen lezen. Dat is ook zo mooi van een klas: iedereen samen, met één gezamenlijk doel.

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor eenieder die het Arabisch niet kan lezen. Het instappunt is het Arabisch alfabet. Als je deze niet kent, of wel een beetje kent maar geen woorden weet te lezen, of met veel moeite de letters kunt herkennen, dan is dit programma voor jou geschikt. Als je op zich wel al kunt lezen, maar is het je wens om het te verbeteren of vlotter te kunnen, dan is dit programma mogelijk niet geschikt voor je. Je kunt altijd contact met ons opnemen om jouw niveau te bespreken.

 

Deze cursus is bedoeld voor volwassenen, niet voor kinderen. Jongeren vanaf 16 jaar kunnen alleen met instemming van de ouders deelnemen aan dit programma.

 

Voor wie is deze cursus niet geschikt?

Dit is een intensief programma en helaas niet geschikt voor personen met enige mate van dyslexie of die analfabeet zijn. Het zal ook te zwaar zijn voor personen met leerproblemen of concentratieproblemen. Voor hen die hieronder vallen is persoonlijke begeleiding voor een lange duur beter geschikt.

 

Als je niet goed kunt zien of slechthorend bent, de Nederlandse taal niet (goed) verstaat of wat ouder bent (60+) en niet meer snel leert, dan kan dit programma ook als (te) zwaar en intensief worden ervaren. Onze 100% succesgarantie kan hierdoor niet gewaarborgd worden. Wil je de cursus toch volgen, geef ons dan aan waar je mee kampt en dan kunnen we kijken hoever we met jou kunnen komen.

Praktische informatie
  • Je volgt één keer per week klassikaal les
  • Door een eerdere aanpassing van het aantal lesuren per lesdag, heb je nu 5 dagen les in plaats van 4
  • Gesproken taal en uitleg is in het Nederlands
  • Je krijgt van ons een speciaal ontworpen lesboek
  • Behalve je lesboek heb je verder niets nodig, behalve een pen of potlood; een extra schrift is niet nodig
  • ‘Huiswerk‘ is simpel: oefen hetgeen je hebt geleerd van week tot week
  • Onbeperkt koffie en thee; eigen lunch meenemen is toegestaan
  • Gebedsfaciliteit en speciale toegang tot de bibliotheek van Ustadh Saoed
  • Goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer en gratis parkeren voor de deur

Wat vinden anderen?

5,0
Rated 5 out of 5
5 van 5 sterren (op basis van 86 reviews)
Uitstekend95%
Heel goed5%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Startdatum en investering

Stad Startdatum Lestijd Beschikbaarheid Investering
Den Haag
januari
09:30 - 13:30
185,-

"het mooiste
  programma"

In een gesprek dat een keer intern bij Dar-al-‘Ilm werd gevoerd, zei één van de collega’s dat ‘Koran leren lezen’ onze mooiste programma is:

“Je ziet de mensen binnenkomen, die geen Koran kunnen lezen, maar het zo graag wensen. Je ziet hun progressie. Je ziet hun verwondering dat het hen lukt. Je ziet echt letterlijk tranen van blijdschap in hun ogen omdat ze de Koran kunnen lezen. Deze ervaring is mooi, omdat je iets waardevols kunt betekenen voor mensen. Daar kan niets tegenop. Iedere keer dat we afscheid nemen van een groep, doet het hen verdriet, maar ook ons. Maar ook iedere keer ervaren wij nieuwe blijdschap en enthousiasme als er weer een nieuwe klas begint.”